Speklapjes met pikante uiensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker met rijst of aardappels en groenten naar keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. speklapjes z. zwoerd. in hapbare stukjes snijden of knippen.
Voor de saus: 2 middel grote uien klein gesnipperd , 2 el. olie, 1 tot 2 tl.sambal oelek, 1 dl sinasappelsap, 2 el tomaten ketchup, 1/2 el salade naturel sla dressing, 1 el. gembersiroop, 1 el. honing, 1 el ketjap, 1 el goela djawa of 1 el bruine suiker.1 el chilisaus.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak eerst de saus. Verhit de olie en bak hier de gesnipperde ui in goudbruin.
Voeg allee ingredienten toe en laat de saus ca. 10 min. zachtjes sudderen.

Bereidingswijze

Bak de stukjes speklap op de gebruikelijke manier gaar en bruin. en doe ze in de saus .
Laat ze hier nog even kort in stoven,

Serveertip

Lekker met rijst of aardappels met groenten naar keuze.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ine61 avatar
ine61

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten