Speklapjes met pikante uiensaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker met rijst of aardappels en groenten naar keuze.
Ingrediënten 4 personen
500 gr. speklapjes z. zwoerd. in hapbare stukjes snijden of knippen.Voor de saus: 2 middel grote uien klein gesnipperd , 2 el. olie, 1 tot 2 tl.sambal oelek, 1 dl sinasappelsap, 2 el tomaten ketchup, 1/2 el salade naturel sla dressing, 1 el. gembersiroop, 1 el. honing, 1 el ketjap, 1 el goela djawa of 1 el bruine suiker.1 el chilisaus.
Voorbereiding
Maak eerst de saus. Verhit de olie en bak hier de gesnipperde ui in goudbruin.
Voeg allee ingredienten toe en laat de saus ca. 10 min. zachtjes sudderen.
Bereidingswijze
Bak de stukjes speklap op de gebruikelijke manier gaar en bruin. en doe ze in de saus .
Laat ze hier nog even kort in stoven,
Serveertip
Lekker met rijst of aardappels met groenten naar keuze.