Roergebakken witlof in kruidensaus
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-06-2002
Roergebakken witlof in kruidensaus
Ingrediënten 1 persoon
? 2 struikjes witlof (200 g)? 1/2 eetlepel boter of margarine
? 1 zak voorgekookte minikrieltjes (` 450 g)
? 200 g hamreepjes (koelvitrine)
? 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
? 1/3 doosje verse roomkaas met kruiden (` 125 g)
Bereidingswijze
Witlof schoonmaken en fijn snipperen. In wok boter verhitten en witlof in ca. 3 a 4 minuten roerbakken. Krieltjes, ham, creme fraiche en kaas toevoegen, geheel aan de kook brengen en mengsel in ca. 8 a 10 minuten op matig vuur gaar koken.
Serveertip
Door de hoeveelheid creme fraiche, hamreepjes en roomkaas bevat deze maaltijd veel vet en dus veel energie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties