Franse zuurkoolschotel

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2002

Franse zuurkoolschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 250 g lamsboutlapjes a la minute
? 4 eetlepels olijfolie
? 1 zak krielaardappels (` 750 g, AH)
? 2 teentjes knoflook
? zout
? peper
? 1 pak gekookte wijnzuurkool (520 g, AH)
? 100 g magere spekreepjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Lamsboutlapjes in reepjes snijden. In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Aardappels in ca. 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 1 eetlepel olie toevoegen. Reepjes vlees en knoflook ca. 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekreepjes ca. 2 minuten bakken. Zuurkool erdoor roeren en ca. 4 minuten meewarmen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper. Zuurkool over vier borden verdelen. Aardappelschotel eromheen scheppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten