Kippenragout met een dekseltje
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
4v plakjes bladerdeeg - 2 eetlepels boter - 150 gram wortel-rauwkost - 1 blik kippenragout - zout en peper - 1/2 ei - 2 eetlepels geraspte belegen kaasBenodigdheden
4 ovenschaaltjes met een inhoud van 1 1/2 dl.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzing. Verhit de boter in de braadpan. Bak de raukostsalade al omscheppend 4 minuten. Voeg de ragout toe. Breng het op smaak met zout en peper. Schep de ragou in de ovenschaaltjes. Dek de schaaltjes af met plakjes bladerdeeg. Maak in het midden van het bladerdeeg een opening. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel. Bestrooi het met de kaas. Bak de schaaltjes in het midden van de oven in 10 minuten gaar, zodat de kaas gesmolten is.