limburgse zachte wafels

  • Regionaal, Banket
  • 30-60 min.

licht, luchtig maar wel kalorie rijk

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram roomboter of fijne margarine
350 gram suiker.
500 gram zelfrijzend bakmeel.
3 vanilesuiker
1/8 room
12 eieren
iets zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wafelijzer, mixkom

Voorbereiding

roer de boter met de suiker fijn romig, voeg voeg de gesplitste eierdooiers er bij en de vanilesuiker: fijn onder alkaarmengen.
voeg hierbij de gezeefde bloem luchtig door scheppen.
sla de eiwitten goed stijf en meng die er door heen

Bereidingswijze

laat het wafelijzer warm worden, en begin met bakken
bestrooi de wafels met poedersuiker

Serveertip

men kan ook op de wafels fruit leggen met een toef slagroom

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cadier6 avatar

Doorsturen

Home Recepten