1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. limburgse zachte wafels

limburgse zachte wafels

Door: cadier6

  • Regionaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2002

Ingrediënten


500 gram roomboter of fijne margarine
350 gram suiker.
500 gram zelfrijzend bakmeel.
3 vanilesuiker
1/8 room
12 eieren
iets zout


Verder heb je nodig


Wafelijzer, mixkom


Licht, luchtig maar wel kalorie rijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de boter met de suiker fijn romig, voeg voeg de gesplitste eierdooiers er bij en de vanilesuiker: fijn onder alkaarmengen.
voeg hierbij de gezeefde bloem luchtig door scheppen.
sla de eiwitten goed stijf en meng die er door heen

Bereidingswijze

Laat het wafelijzer warm worden, en begin met bakken
bestrooi de wafels met poedersuiker

Serveertip

Men kan ook op de wafels fruit leggen met een toef slagroom



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cadier6
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top