perzik tiramisu
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 31-05-2002
perzik tiramisu
Ingrediënten 4 personen
1 liter blik perziken450 gram kwark
250 gram mascarpone
2 kopjes koude sterke koffie
1 pak lange vingers
1 zakje geschaafde amandelen 75 gram
Benodigdheden
ondiepe rechthoekige schaal of glazen cakevormBereidingswijze
laat de perziken uitlekken en snijd ze in partjes.
meng de kwark door de mascarpone.
doop de lange vingers in de koffie en leg ze op de bodem van een ondiepe rechthoekige schaal.
gebruik eventueel een glazen cakevorm.
bedek de lange vingers met de vruchten.
verdeel het mascarponemengsel over de perziken.
zet het gerecht koel weg.
rooster de geschaafde amandelen even in een droge koekenpan.
bestrooi het dessert ermee.
Serveertip
meng een scheutje amandellikeur of andere likeur door de mascarpone.
vervang geschaafde amandelen door geraspte chocolade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties