Daging Boemboe Bali

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2002

Indonesisch rundvlees, je maakt het net zo pittig als je zelf wilt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gr rundvlees, grof gesneden

  • 1,5 ui, gesnipperd

  • 2 eetlepels sambal oelek

  • 4 teentjes knoflook

  • 1,5 theelepel trassi, verkruimeld

  • 3 a 4 lombok rawit(kleine pepertjes)

  • 3 blaadjes salaam

  • 3 blaadjes djeroek peroet

  • 1/2 kopje ketjap benteng

  • 1/2 kopje olie

  • azijn

  • mespunt suiker

  • r (of bouillon van het rundvlees)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook het rundvlees zacht en ca. 1,5 a 2 uur in een klein bodempje water met wat zout.
Wrijf in een vijzel de ui, knoflook, sambal, lombok rawit en trassi fijn of mix dit het een handmixer tot een smeuige massa (boemboe).

Bereidingswijze

Fruit dit in de olie met de salam blaadjes en djeroek peroet. Voeg hieraan de ketjap, een scheutje water of bouillon, en een scheutje azijn. Voeg dit alles bij het vlees en de suiker en laat alles nog een half uurtje stoven.

Serveertip

Heerlijk bij witte rijst en b.v. toemis boontjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten