Gehaktcurry met uien
- Aziatisch, Ovenschotel
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
- 500 gr uien
- 2 eetlepels braadboter
- 3 eetlepels pikante kerrie
- 500 gr half-om-halfgehakt
- 2 potjes (250 gr) Bulgaarse yoghurt
- 1,5 dl gevogeltefond
- 1 eetlepel citroensap
- zout en (versgemalen) peper
- 1 eetlepel fijngesneden munt
- 50 gr ongezouten cashewnoten, grofgehakt
Benodigdheden
magnetronVoorbereiding
Snijd de uien in halve ringen.
Smelt in een magnetronschaal de braadboter op half vermogen. Schep de uien erdoor en laat ze bij vol vermogen in ca. 3 minuten zacht worden. Strooi de kerrie erover en laat 1 minuut mee garen.
Maak het gehakt los met een vork en meng het door de uien. Laat het gehakt bij vol vermogen ca. 2 minuten garen, maak het verder los met een vork en laat nogmaals 1 minuut garen.
Roer de yoghurt door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Laat nog 2 minuten op vol vermogen garen en 2 minuten nagaren in de uitgeschakelde magnetron.
Bereidingswijze
Roer voor het opdienen de gehakte munt erdoor en bestrooi met de cashewnoten.
Lekker met rijst.