Gehaktcurry met uien

  • Aziatisch, Ovenschotel
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

500 gr uien

2 eetlepels braadboter

3 eetlepels pikante kerrie

500 gr half-om-halfgehakt

2 potjes (250 gr) Bulgaarse yoghurt

1,5 dl gevogeltefond

1 eetlepel citroensap

zout en (versgemalen) peper

1 eetlepel fijngesneden munt

50 gr ongezouten cashewnoten, grofgehakt


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

magnetron

Voorbereiding

Snijd de uien in halve ringen.

Smelt in een magnetronschaal de braadboter op half vermogen. Schep de uien erdoor en laat ze bij vol vermogen in ca. 3 minuten zacht worden. Strooi de kerrie erover en laat 1 minuut mee garen.

Maak het gehakt los met een vork en meng het door de uien. Laat het gehakt bij vol vermogen ca. 2 minuten garen, maak het verder los met een vork en laat nogmaals 1 minuut garen.

Roer de yoghurt door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.

Laat nog 2 minuten op vol vermogen garen en 2 minuten nagaren in de uitgeschakelde magnetron.

Bereidingswijze

Roer voor het opdienen de gehakte munt erdoor en bestrooi met de cashewnoten.
Lekker met rijst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten