GESTOOFDE KIP MET A NANAS
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
lekker met gebakken rijst.
Ingrediënten 3 personen
Kruiden:2 el.ketjap manis. 1 el olie, 1 el maizena, 1 tl. zout, 1/2 tl.sesamolie, 2 el. water. 750 gram kipfilet in blokjes.Saus: 1 1/2 tl. maizena, 22 1/2 dl. water, 2 tl. sojasaus, zout naar smaak.
2 el.olie, 1 ui in grove stukken gesneden, 2 gesnipperde sjalotjes, 2 1/2 cm. verse gemberwortel geraspt, 4 tot 5 ringen ananas in stukjes.
Bereidingswijze
Alle ingredienten voor het kruiden door elkaar mengen.De blokjes kip erin leggen en 15 min. laten marineren.
De ingredienten voor de saus in een kom mengen.
De olie in de wok verhitten, de kip er rondom in bruin bakken, dan de ui toevoegen en ca. 2 min. mee glazig bakken.
De gember wortel toevoegen en 2 min. mee laten bakken.
De overgebleven marinade en de saus ingredienten toevoegen en alles aan de kook brengen.
Al roerend verhitten tot de saus dikker wordt, nu de ananas erbij doen en goed door laten warmen.
Serveertip
De kip met ananas serveren met gebakken rijst.