1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. FRYSKE PARELTSJESBRIJ

FRYSKE PARELTSJESBRIJ

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2002

Ingrediënten


- 100 gram (parel)gort
- ? liter bessensap
- 100 gram rozijnen
- 100 gram krenten
- sap van 1 citroen
- 100 gram suiker
- 2 pakjes vanille suiker
- schil van 1 citroen
- stukje pijpkaneel
- 1? liter water



Ek "rezyntjesbrij" en "krintsjesbrij" hiten.
Pareltjespap, ook wel rozijntjespap en krentjespap genoemd.Het is de Friese versie van watergruwel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gort enkele uren in 1? liter water.Kook de gort een uur in het weekwater met een stukje pijpkaneel en citroenschil. Doe dan de bessen sap en het sap van de citroen, suiker en vanillesuiker, de rozijnen en krenten erbij en laat alles nog ongeveer 30 minuten pruttelen. Haal dan de schil en kaneel uit de pan.

Serveertip

Serveer de pareltsjespap heel koud of warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van klarie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van klarie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top