1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. risotto met kip, zongedroogde tomaten en basilicum

risotto met kip, zongedroogde tomaten en basilicum

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2002

Ingrediënten 2 personen


300 gr risottorijst (Arborio)
1 ui
40 gr boter
1 dl witte wijn
? 1 liter vleesbouillon
40 gr Parmezaanse kaas
1 zakje pijnboompitten
zongedroogde tomaten
2 kipfilets
verse basilicum
paddestoelen naar eigen smaak
zout, peper



Voor een mooie zomerdag met een italiaans tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en betrooien met wat zout, Snipper de ui, bak de pijnboompitjes even in een pan, snijd de tomaatjes, paddestoelen en basilicum in stukjes.

Bereidingswijze


Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin.
bakde ui 2 minuten mee.
Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn (of 1 dl van een ander vocht) toe. De rijst borrelt nu flink op, dus pas op voor spetters!
Roer de rijst regelmatig om tot het meeste van het vocht is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen.
Roer de rijst regelmatig door.
De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn en een romige consistentie hebben (na 20-25 minuten).
Roer er tenslotte de kaas door tot die is gesmolten.
Voeg tenslotte de gedroogde tomaten, paddestoelen, basilicum en pijnboompitten toe.
Breng de risotto met wat zout en peper op smaak.

Serveertip

Je kunt dit prima serveren met een salade van sla met pomodore tomaten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith bandell


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith bandell
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top