1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2002

Ingrediënten 2 personen


300 gr risottorijst (Arborio)
1 ui
40 gr boter
1 dl witte wijn
1 liter vleesbouillon
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper



Zo kun je zelf eindeloos combineren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snipperen

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan, bak de uitjes glazig bruin. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn ( of 1 dl van een ander vocht) toe. De rijst borrelt nu flink.
Roer de rijst regelmatig om tot het meeste van het vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer de rijst regelmatig door. De rijst is goed als de korrels beetgaar zijn en een romige consistentie hebben. ( na 20-25 minuten). Roer er tenslotte de kaas door tot die gesmolten is. Breng de risotto met wat zout en peper op smaak.

Serveertip

Je kunt zelf eindeloos varieren met ingredienten. Zie: Risotto met kip, zongedroogde tomaten en basilicum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith bandell


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith bandell
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top