1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Inktvis
  5. Gestoofde inktvis

Gestoofde inktvis

Door: carine1957

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2002

Ingrediënten 2 personen


500 gr. inktvis - 3 eetl. olijfolie - 1 fijngesnipperde ui - 2 teentjes look - 2 gepelde tomaten (of uit blik) - peper en zout - mespunt saffraan - cayenne - blaadje laurier en takje tijm - 1 grote kop rijst- paprika reepjes (rood - groen -geel)


Verder heb je nodig


Grote anti-kleefpan liefst met deksel


Soort paella

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De inktvis eventueel bestrooien met venkelzaadjes en aanbakken in de hete olijfolie. Neem ze uit de pan en fruit nu de fijngesnipperde ui en de 2 teentjes look glazig. Doe er de 2 gepelde tomaten en paprika reepjes bij en kruid met p & z en laat in een open pan 10 min sudderen. Schep de inktvis er terug in. Doe er de rijst bij en 2 koppen warm water of 1 kop warm water en 1 kop van de tomatensap uit de blik. Mespunt saffraan toevoegen en wat cayenne, een blaadje laurier en een takje tijm. Eventueel kun je ook op het laatst scampies toevoegen of in het begin de boutjes van kippevleugels die men eerst aanbakt( zo krijg je een soort paella. Dek af en laat nog 30 min. zacht koken tot de rijst gaar is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carine1957
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top