Stoofpeertjes in koffiesaus

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.

Dit is een oud familierecept voor een ietwat appart desert

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6-8 stoofperen, koffie, basterdsuiker, maizena
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de stoofperen, verdeel ze in vier en zet voldoende koffie

Bereidingswijze

Stoof de peren in voldoende koffie. Als de peren gaar zijn, ze uit de koffie halen. Koffie zoeten met voldoende basterdsuiker (er gaat behoorlijk wat suiker in) en daarna binden met maizena. Laten afkoelen en bewaren in de koelkast.

Serveertip

Dit gerecht is eigenlijk het lekkerst zonder toevoegsels.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tieniewienie avatar
tieniewienie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten