1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Karbonade met cranberrysaus

Karbonade met cranberrysaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2002

Ingrediënten 2 personen


2 ribkarbonades,
zout, peper,
? eetlepel franse mosterd,
1 theelepel tijm,
25 gr. boter,
1 sinaasappel,
4 eetlepels cranberry compote,
2 eetlepels rode port,
allesbinder.


Verder heb je nodig


Koekenpan,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bestrijk ze met de mosterd en bestrooi ze met de tijm. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de karbonades in ca. 20 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Was intussen de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap al roerende met de cranberry-compote en de port. Bind de saus licht met allesbinder. Roer de sinaasappelrasp erdoor. Leg de karbonades op 2 borden en schep de saus ernaast.

Serveertip

Serveer ze met room-aardappeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top