tandoori kipspiesen
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
indiaas kipgerecht uit de tandoori oven.
Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet1 eetlepels citroensap
3 cm. verse gemberwortel
1/2 gedroogd pepertje chillies,silvo
8 cashewnoten
1/2 theelepel komijnpoeder1 1/2 eetlepel tandooripasta mild (pot a 250 ml.pataks)
150 ml volle yoghurt
2 naanbroden (pataks)
2 rode uien
Benodigdheden
vijzel of staafmixerBereidingswijze
snij de kipfilet in blokken van ca.2 cm en besprenkel ze met het citroensap.
schil de gemberwortel.
pureer de gember,het pepertje,de cashewnoten,het komijnpoeder en de tandooripast fijn.
roer een marinade van de yoghurt en het kruidenmengsel.
laat de kip minimaal 1 uur in het tandoorimengsel marineren.
verwarm de oven voor op de grillstand.
steek de kip aan 4 lange spiesen en rooster ze net onder de grill in ca. 10 minuten gaar.
keer ze regelmatig .
de rest van de marinade wordt niet gebruikt.
verwarm de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing.
pel en snij de uien in ringen.
serveer het brood bij de spiesen met de uiringen.
Serveertip
lekker met een tomatensalade en verse koriander en raeta (yoghurt met komkommer en ,tomaat en zout)om de smaakpapillen weer tot rust te brengen.