Oosterse salade met fijngehakte tofu

  • Aziatisch, Vegetarisch
  • 10-20 min.

Een vegetarisch dagje

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
? komkommer, 3 bosuitjes, 1 limoen , 1 zakje verse koriander, 4 el. oosterse roerbakolie, zout, versgemalen peper, 1 zakje gemengde eikenbladsla met rucola (AH), 2 tl. rode Thaise currypasta, 1 pakje tofu fijngehakt, 1 a 2 el. Japanse sojasaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Koriander fijnhakken.

Bereidingswijze

In kom 1 el. limoensap en helft van roerbakbolie met zout en peper tot dressing kloppen. Sla erdoor scheppen en over twee borden verdelen.
In wok rest van olie verhitten. Currypasta zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Tofu erdoor scheppen en al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig bruinbakken. Op smaak brengen met sojasaus en limoensap. Van vuur af geeraspte limoenschil, komkommer, bosui en koriander erdoor scheppen. Tofusalade op sla scheppen.

Serveertip

Serveren met gebakken mie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cuisine_monique avatar
cuisine_monique

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten