Oosterse salade met fijngehakte tofu
- Aziatisch, Vegetarisch
- 10-20 min.
Een vegetarisch dagje
Voorbereiding
Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Koriander fijnhakken.
Bereidingswijze
In kom 1 el. limoensap en helft van roerbakbolie met zout en peper tot dressing kloppen. Sla erdoor scheppen en over twee borden verdelen.
In wok rest van olie verhitten. Currypasta zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Tofu erdoor scheppen en al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig bruinbakken. Op smaak brengen met sojasaus en limoensap. Van vuur af geeraspte limoenschil, komkommer, bosui en koriander erdoor scheppen. Tofusalade op sla scheppen.
Serveertip
Serveren met gebakken mie.