Leberli

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Zwitsers nationaal gerecht; elke "verfijning", door bijvoorbeeld tomaten,pikante saus.... wordt door de Zwitsers afgeraden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g kalfslever
2 uitjes
30g boter
1 1/2 eetlepel bloem
1/8 l hete rundsbouillon
zout en witte peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snij de kalfslever in plakjes van circa 1/2 cm dik (de peesjes verwijderen).
-In stukjes snijden van 2 cm groot.
-uien pellen en fijnhakken

Bereidingswijze

-boter in de pan verhitten en de uien al roerend goudbruin bakken.
-dan de lever toevoegen en steeds roerende in ongeveer 3 minuten laten bakken.
-met een schuimspaan alles uit de pan halen en goed laten uitdruipen
-de bloem in het achtergebleven vet strooien, en 1 minuutje mee laten sudderen en dan al roerende de bouillon toevoegen
-saus op smaak brengen met zout en peper
-de lever er terug bij doen en even door verwarmen

Serveertip

Serveren op een voorverwarmde schotel en heet serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten