Leberli
- Zwitsers, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Zwitsers nationaal gerecht; elke "verfijning", door bijvoorbeeld tomaten,pikante saus.... wordt door de Zwitsers afgeraden.
Voorbereiding
-Snij de kalfslever in plakjes van circa 1/2 cm dik (de peesjes verwijderen).
-In stukjes snijden van 2 cm groot.
-uien pellen en fijnhakken
Bereidingswijze
-boter in de pan verhitten en de uien al roerend goudbruin bakken.
-dan de lever toevoegen en steeds roerende in ongeveer 3 minuten laten bakken.
-met een schuimspaan alles uit de pan halen en goed laten uitdruipen
-de bloem in het achtergebleven vet strooien, en 1 minuutje mee laten sudderen en dan al roerende de bouillon toevoegen
-saus op smaak brengen met zout en peper
-de lever er terug bij doen en even door verwarmen
Serveertip
Serveren op een voorverwarmde schotel en heet serveren.