Pretzels

  • Amerikaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2002

hartige snack

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak witte broodmix
25 gr. boter
1 1/2 eetl. zout
2 eetl. karwijzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasticfolie

Bereidingswijze

In kom broodmix, boter en 2 eetl. zout doen. 3 dl. handwarm water erdoor roeren. Met mixer met deeghaken tot deeg mengen. Deeg ca. 5 min. kneden tot het soepel en elastisch is.
Blad bekleden met plasticfolie. Deeg in 16 stukken verdelen. Elk stuk op aanrecht tot een reep van ca. 1 1/2 cm rollen en tot een krakeling vormen. Op blad leggen. Krakelingen afgedekt met folie op warme plaats ca. 15 min. laten rijzen.
Intussen de oven voorverwarmen op 225 C of gasovenstand 5. In kom 2 dl. water met 1 eetl. zout door elkaar roeren. Krakelingen een voor een enkele tellen in zout water dopen en op de bakplaat leggen. Karwijzaad erover strooien.
In midden van de oven krakelingen in ca. 10 min. mooi bruin- en gaar bakken. Pretzels zij lauwwarm het lekkerst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten