Mini- Quiche met brie en zongedroogde tomaat

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
bladerdeeg, ei, klein scheutje melk, kruiden en specerijen, bieslook, zongedroogde tomaatjes, stukje brie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine overschoteltjes/bakjes, met diameter van ongeveer 8 cm.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden, bladerdeeg uit de oven halen. Zongedroogde tomaatjes weken in warm water.

Bereidingswijze

Vet de ovenschoteltjes in met boter. Bedek de schaaltjes op de bodem en zijkanten met het bladerdeeg, snij het overgebleven deeg weg. Leg in het midden van het bakje een paar stukjes brie, versnipper de gewelde stukjes tomaat, en strooi ze over de brie. Leg eventueel wat verse kriuden of bosui op de brie. Schenk hierover een mengel van geklopt ei, en melk, peper en zout. Dek de bakjes af met een plakje bladerdeeg, en snij het overgebleven deeg weg. Bestrijk de taartjes met een beetje ei. Zet de bakjes in het midden vande oven, en laat ze ongeveer 15-20 minuten staan. Het deeg moet omhoog zijn gekomen, het ei moet zijn gestold, maar kijk uit dat ze niet verbranden.

Serveertip

Leuk als voorgerecht, of borrelhapje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pamellen avatar
pamellen 04-06-2002

Leuk recept en zo te zien ook erg lekker, ik neem deze mee. Ellen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten