Pizzadeeg

  • Amerikaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2002

Natuurlijk kun je om pizza te maken een pak pizzamix nemen, maar je kan het deeg ook helemaal zelf maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 tl. suiker

2? dl. water van 40-45?C (badwarm)

1 zakje gedroogde gist

450 gr. tarwemeel

1 tl. zout

3 el. olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Los de suiker & de gist op in het warme water. Zeef meel & zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden, giet het gistwater erin, met de olijfolie & meng van buiten naar binnen het meel door het vocht tot je er een deegbal van kunt maken. Kneed het deeg verder op een met meel bestoven oppervlak tot het glad & elastisch aanvoelt. Doe de deegbal in een ingevette kom. Wikkel de kom in een plastic zak. Spuit er 2x met de plantenspuit wat vocht in & zet het geheel ongeveer een uur op een warme plek of in de oven op rijsstand (heel laag) tot het deeg in omvang verdubbeld is. Druk het in elkaar & rol het uit tot 2 grote of 4 kleine pizza`s. Beleg ze dan & bak ze 25-30 min. in een op 225?C voorverwarmde oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten