Roerbaksoep met mihoen

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-2002

Warm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dl zonnebloemolie; 80 gram Chinese rijstmie; 300 gram paksoi; 200 gram hamlappen; 100 gram panklare sperziebonen; 2 tuinkruiden bouillonblokjes; 1 eetlepel sojasaus; 1 eetlepel suiker; enkele druppels sesamolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok; snijplank; pan met dikke bodem; kommen; keukenpapier

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een wok tot er witte damp vanaf komt(ca. 180 graden). Frituur de mihoen in 4 "bosjes" in ca, 30 seconden knapperig. Laat het uitlekken op keukenpapier en schenk de olie uit de wok. Was en snij de paksoi in reepjes. Snij het vlees in reepjes. Verhit de wok en roerbak de vleesreepjes op een hoog vuur ca. 3 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak ze ca. 2 minuten tot ze beetgaar zijn. Breng 1 liter water aan de kook, los daarin de bouillonblokjes op. Voeg mengsel met groente en vlees toe, doe de sojasaus en suiker erbij. Laat de soep nog ca. 2 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met sesamolie. Schep de soep in kommen en garneer met de mihoen.

Serveertip

Presentatie: ook lekker met stukjes(cassave)kroepoek.


Tip: kunt u ook als hoofdgerecht serveren voor 2 personen.


Wijnadvies: droge Chardonnay, Frankrijk


Bevat p.p. ca.: 165 kcal/690 kjouls; Eiwit 14g; Vet 6g; Koolhydraten 14g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten