Salsa van asperges en frambozen

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Apart bijgerecht wat koud wordt gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond groene asperges;
1 bakje verse frambozen;
4 eetlepels fijngehakte sjallotten;
1 eetlepel frambozenazijn;
1 eetlepel fijngehakte jalapeno peper;
1/8-1/4 theelepel zout;
1/4 theelepel peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet pan met water op het vuur waar je stomer op past.Was de asperges; breek of snij de houtige uiteinden eraf en schil ze met de dunschiller
Snij ze daarna in stukjes van ongeveer 1-1½ cm.
Asperges daarna 3 minuten stomen; of totdat ze bijna zacht maar toch nog stevig zijn.
Spoel af met koud water en laat ze uitlekken.
Was de frambozen voorzichtig; laat ze uitlekken en snij ze in de lengte door de helft.
Snij de sjalotten en de jalapeno heel fijn.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingredienten met elkaar in een grote schaal.
Zet zeker een uur in de koelkast!
Dit is NIET inbegrepen in de bereidingstijd!

Bron

Serveertip

Serveer met kip, vis, over groene salade, of met verse afgeroomde kaas en crackers.
(Hoeveelheid per persoon 1/2 cup = 125cc)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zizypha avatar
zizypha

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten