Salsa van asperges en frambozen
- Slanke keuken, Bijgerecht
- 10-20 min.
Apart bijgerecht wat koud wordt gegeten.
Voorbereiding
Zet pan met water op het vuur waar je stomer op past.Was de asperges; breek of snij de houtige uiteinden eraf en schil ze met de dunschiller
Snij ze daarna in stukjes van ongeveer 1-1½ cm.
Asperges daarna 3 minuten stomen; of totdat ze bijna zacht maar toch nog stevig zijn.
Spoel af met koud water en laat ze uitlekken.
Was de frambozen voorzichtig; laat ze uitlekken en snij ze in de lengte door de helft.
Snij de sjalotten en de jalapeno heel fijn.
Bereidingswijze
Vermeng alle ingredienten met elkaar in een grote schaal.
Zet zeker een uur in de koelkast!
Dit is NIET inbegrepen in de bereidingstijd!
Bron
Serveertip
Serveer met kip, vis, over groene salade, of met verse afgeroomde kaas en crackers.
(Hoeveelheid per persoon 1/2 cup = 125cc)