Limoen spaghetti

  • Italiaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2002

Deze excuise combinatie is een genot. Een bijzonder tussengerecht. Dit recept komt uit het mooie kookboek van "The River Cafe", een restaurant in Londen waar ze uitstekend Italiaans koken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Limoen spaghetti

Kenmerken: makkelijk, authentiek, lekker bij vis
Zie receptBoodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop het sap van twee a drie limoenen los met 150 ml olijfolie. Je kunt eventueel ook citroenen gebruiken. Roer 150 gram gemalen (als het kan verse, echt meer smaak) parmesaanse kaas door dit mengsel. Als het goed is vormt het een beetje een pasta. Voeg peper en zout toe en proef even of er genoeg sap in zit. Kook de spaghetti in ruim gezouten water, giet af en voeg de saus toe. Roer goed door, zodat op ieder sliertje spaghettisaus zit. Voeg tenslotte gehakte verse basilicumblaadjes toe (ongehakt ongeveer twee handjes) en -als de limoen of citroen niet bespoten is- wat rasp van de schil.

Laatste reacties

edda_m avatar
edda_m 13-08-2002

Leuk recept! Het past prima bij de nieuwe smulgroep <a href="http://www.smulweb.nl/pages/lemon-en-lime "><img src="http://home.wanadoo.nl/bmbaert/kook/lemon.gif" border="0"></a>. Het zou leuk zijn als je het bij de groep zou plaatsen! Groetjes Edda

elien avatar
elien 30-05-2002

ik heb ook sinds kort een kookboek van de River Cafe (het groene) prachtige recepten! Ik ga dit ook een keer proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten