1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Limoen spaghetti

Limoen spaghetti

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2002

Ingrediënten 4 personen


Limoen spaghetti

Kenmerken: makkelijk, authentiek, lekker bij vis
Zie recept



Deze excuise combinatie is een genot. Een bijzonder tussengerecht. Dit recept komt uit het mooie kookboek van "The River Cafe", een restaurant in Londen waar ze uitstekend Italiaans koken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop het sap van twee a drie limoenen los met 150 ml olijfolie. Je kunt eventueel ook citroenen gebruiken. Roer 150 gram gemalen (als het kan verse, echt meer smaak) parmesaanse kaas door dit mengsel. Als het goed is vormt het een beetje een pasta. Voeg peper en zout toe en proef even of er genoeg sap in zit. Kook de spaghetti in ruim gezouten water, giet af en voeg de saus toe. Roer goed door, zodat op ieder sliertje spaghettisaus zit. Voeg tenslotte gehakte verse basilicumblaadjes toe (ongehakt ongeveer twee handjes) en -als de limoen of citroen niet bespoten is- wat rasp van de schil.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van una_buona_forchetta


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van una_buona_forchetta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top