Soupe aux saumon

  • Soep
  • 20-30 min.

Romig, onweerstaanbaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 dunne moten verse zalm, 1 blikje zalm (ca. 200 g), 30 g boter, 30 g bloem, 8 dl. water, 2 bouillontabletten, 1 eetl. cognac, 1? dl. droge witte wijn, ? eetl. tomatenpuree, 3 eetl. creme fraiche, citroensap, verse dille


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de ui en de knoflook zeer fijn. Laat de boter smelten, smoor er de ui en de knoflook goudgeel in, doe de bloem erbij, laat ook deze enigszins geel kleuren. Voeg de helft van het water tegelijk toe, roer snel alles glad met een garde. Schenk de rest van het water er al roerende bij. Doe de bouillontabletten, de tomatenpuree, de inhoud van het blikje zalm ( met het vocht, ontdoe de zalm wel van graat en vel), de cognac en de witte wijn erin en laat de soep 5 min. doorkoken. Proef deze soep, en pocheer er de moten zalm 10 min. in. Voeg de creme fraiche, wat citroensap en de fijngesneden of geknipte dille toe. Leg op elk bord een moot zalm, schep daar de soep over heen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

una_buona_forchetta avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten