Kikkererwtenschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Voorbereiding
Als je gedroogde kikkererwten hebt moet je ze eerst wassen en in ruim water ± 8 uur weken.
Daarna moet je ze in het weekvocht met het bouillontablet in ± 75 min. gaarkoken.
Je kunt natuurlijk ook kikkererwten uit blik nemen spoel ze dan wel even af in een zeef en laat ze uitlekken.
De ui pellen en snipperen.
De tomaten wassen en in vieren snijden.
Bereidingswijze
Het vlees met zout, peper en rozemarijn bestrooien.
In een braadpan de spekblokjes in ± 3 min. uitbakken
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui en vlees toevoegen en in ± 15 min. gaarbakken.
De tomaten en de mix voor fonduesaus toevoegen.
De kikkererwten goed uitgelekt door het vleesmengsel scheppen en in ± 3 min. heet laten worden.
Breng het op smaak met peper en zout.