Kikkererwtenschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 g kikkererwten1 vleesbouillontablet1 ui4 tomaten250 g varkenspouletzoutpeper1? theel. rozemarijnnaaldjes100 g magere rookspekblokjes1 teentje knoflook1 zakje mix voor fonduesaus Diable
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Als je gedroogde kikkererwten hebt moet je ze eerst wassen en in ruim water &plusmn 8 uur weken.
Daarna moet je ze in het weekvocht met het bouillontablet in &plusmn 75 min. gaarkoken.
Je kunt natuurlijk ook kikkererwten uit blik nemen spoel ze dan wel even af in een zeef en laat ze uitlekken.
De ui pellen en snipperen.
De tomaten wassen en in vieren snijden.

Bereidingswijze

Het vlees met zout, peper en rozemarijn bestrooien.
In een braadpan de spekblokjes in &plusmn 3 min. uitbakken
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui en vlees toevoegen en in &plusmn 15 min. gaarbakken.
De tomaten en de mix voor fonduesaus toevoegen.
De kikkererwten goed uitgelekt door het vleesmengsel scheppen en in &plusmn 3 min. heet laten worden.
Breng het op smaak met peper en zout.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smulpaap_chris62 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten