Kip met venkel en tomaat.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Voorbereiding
De ui pellen en snipperen.
Van de venkel stengels en stronk verwijderen.
Wat mooi venkelgroen achterhouden.
De venkel in stukken snijden.
De tomaten wassen en in vieren snijden.
Bereidingswijze
De kip inwrijven met zout, peper en Italiaanse keukenkruiden.
In een braadpan 5 eetl. margarine verhitten en hierin de kip in ± 10 min. rondom goudbruin bakken.
Voeg ? dl. witte wijn toe en smoor de kip met het deksel schuin op de pan in ± 15 min. gaar.
Intussen in een andere pan 1 eetl. margarine smelten en hierin de ui in ± 3 min. glazig fruiten.
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
Voeg venkel, evt. olijven, zout, peper en ? dl. witte wijn toe aan de uien en laat dit met het deksel op de pan in ± 15 min. gaarstoven.
De tomaten toevoegen en ± 2 min. meewarmen.
De groenten op een schaal scheppen en de kip erop leggen.
Garneer het met venkelgroen.