Kip met venkel en tomaat.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 ui1 grote venkelknol3 tomaten4 kuikenpotenzoutpeper2 theel. Italiaanse keukenkruiden6 eetl. margarine1 dl. witte wijn1 teentje knoflookEvt. 6 zwarte olijven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De ui pellen en snipperen.
Van de venkel stengels en stronk verwijderen.
Wat mooi venkelgroen achterhouden.
De venkel in stukken snijden.
De tomaten wassen en in vieren snijden.

Bereidingswijze

De kip inwrijven met zout, peper en Italiaanse keukenkruiden.
In een braadpan 5 eetl. margarine verhitten en hierin de kip in &plusmn 10 min. rondom goudbruin bakken.
Voeg ? dl. witte wijn toe en smoor de kip met het deksel schuin op de pan in &plusmn 15 min. gaar.
Intussen in een andere pan 1 eetl. margarine smelten en hierin de ui in &plusmn 3 min. glazig fruiten.
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
Voeg venkel, evt. olijven, zout, peper en ? dl. witte wijn toe aan de uien en laat dit met het deksel op de pan in &plusmn 15 min. gaarstoven.
De tomaten toevoegen en &plusmn 2 min. meewarmen.
De groenten op een schaal scheppen en de kip erop leggen.
Garneer het met venkelgroen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smulpaap_chris62 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten