tomatensoep met croutons

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tomaten
3 tenenknoflook
5 el olie ( olijf, extra, vierge)
2 kippebouillontablet
4 boterham (boerenbruin)
4 el basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten en snijd ze klein. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit de knoflook even aan. Voeg de tomaten toe en bak ze even mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
Snijd het brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een koekepan en bak de blokjes brood rondom goudbruin. Roer de croutons en basilicum door de soep en schep deze direct in 4 diepe borden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten