Thaise gehaktballen
- Thais, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pond rundergehakt
2 beschuiten, fijngeprakt
2 theelepels serehpoeder
2 theelepels verse basilicum
2 theelepels sjalotjes gehakt
2 rode Spaanse pepers, van zaadlijsten ontdaan en fijngehakt (1 theelepel sambal oelek)
2 eetlepels gehakte pinda?s
zout en peper naar smaak
2 limoenen
Benodigdheden
grill of grillpanVoorbereiding
Zet de oven op grillstand.
Meng in en kom het gehakt, beschuit, serehpoeder, sjalotjes, pepers.
Voeg zout en peper naar smaak toe en maak er 4 mooie ballen van en druk iets plat.
(Laat je het gehakt enige tijd in de koelkast staan, voeg er dan niet de pinda?s bij, maar doe dit vlak voor het bereiden.)
Bereidingswijze
Leg de gehaktballen op een licht met olie besmeerde grillplaat en grilleer de schijven 3 tot 5 minuten per kant.
Serveertip
Leg de schijven op een bord en besprenkel met enkele druppels uitgeperst citroensap.