Thaise gehaktballen

  • Thais, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

1 pond rundergehakt

2 beschuiten, fijngeprakt

2 theelepels serehpoeder

2 theelepels verse basilicum

2 theelepels sjalotjes gehakt

2 rode Spaanse pepers, van zaadlijsten ontdaan en fijngehakt (1 theelepel sambal oelek)

2 eetlepels gehakte pinda?s

zout en peper naar smaak

2 limoenen


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grill of grillpan

Voorbereiding

Zet de oven op grillstand.

Meng in en kom het gehakt, beschuit, serehpoeder, sjalotjes, pepers.
Voeg zout en peper naar smaak toe en maak er 4 mooie ballen van en druk iets plat.

(Laat je het gehakt enige tijd in de koelkast staan, voeg er dan niet de pinda?s bij, maar doe dit vlak voor het bereiden.)

Bereidingswijze

Leg de gehaktballen op een licht met olie besmeerde grillplaat en grilleer de schijven 3 tot 5 minuten per kant.

Serveertip

Leg de schijven op een bord en besprenkel met enkele druppels uitgeperst citroensap.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten