Pastasalade met asperges, ham en eieren

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
250 gr fusilli
2 eetl. mayonaise
2 eetl. creme fraiche
1 a 2 eetl. azijn
1 dikke plak ham, in blokjes (150 gr)
200 gr. verse witte asperges (of een blikje)
2 hardgekookte eieren, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 eetl. fijngehakte peterselie
? theel. paprikapoeder
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 598,21 kcal
Koolhydraten 67,21 g
Eiwitten 28,65 g
Vetten 22,74 g

Voorbereiding

Schil de asperges en snij de onderkanten weg. Kook ze in ongeveer 20 minuten beetgaar. Spoel ze af en snij aan stukken. Kook de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze daarna af met koud water.

Bereidingswijze

Roer een sausje van de mayonaise, creme fraiche, azijn en zout en peper. Voeg de ham, aspergestukjes, ei, tomaat, ui en peterselie toe en meng alles goed.
Schep de fusilli voorzichtig erdoor en breng de salade op smaak met paprikapoeder en eventueel nog wat azijn, zout en peper.

Serveertip

Laat de salade door en door koud worden in de koelkast en serveer met stokbrood of ciabatta.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten