Champignonragout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Romige champignonragout met bieslook-rijsttimbaaltje
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gr. kipfilet400 gr. mergelchampignons
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
100 gr. meergranenrijst
zout & peper
50 gr. boter
40 gr. bloem
2 dl. kruidenbouillon
? dl. bier
3 el. fijngeknipte bieslook
50 gr. geraspte Friese nagelkaas
1 bekertje creme fraiche
1 tl. mosterd
Benodigdheden
4 timbaaltjes of 4 kopjes met inhoud 2 dl.Voorbereiding
Snij de kipfilet in reepjes. Maakd e champignons schoon & snij ze in plakjes. Snipper de knoflook. Maak de uitjes schoon & snij ze in schuine ringetjes.
Bereidingswijze
Kook de rijst. Smelt intussen de boter in een ruime pan & bak de kipreepjes al omscheppend in ?5 min. bruin & gaar. Voeg de champignons & knoflook toe & bak al omscheppend 3 min. mee. Strooi de bloem over het mengsel & schep goed om. Laat het 3 min. zachtjes koken. Schenk beetje bij beetje de bouillon & het bier erbij & breng al roerend aan de kook. Laat de ragout op een half hoog vuur al roerend dikker worden. Laat de ragout op een laag vuur 10 min. zachtjes koken. Schep de bieslook door de rijst & verdeel de rijst over 4 timbaaltjes of 4 kopjes. Schep de bosuitjes, de kaas & de creme fraiche door de ragout & warm 1 min. goed door. Schep de kaas erdoor & breng op smaak met de mosterd & wat peper & zout. Stoirt de timbaaltjes elk op een bord & serveer de ragout erbij.