Champignonragout

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Romige champignonragout met bieslook-rijsttimbaaltje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 gr. kipfilet

400 gr. mergelchampignons

1 teentje knoflook

3 bosuitjes

100 gr. meergranenrijst

zout & peper

50 gr. boter

40 gr. bloem

2 dl. kruidenbouillon

? dl. bier

3 el. fijngeknipte bieslook

50 gr. geraspte Friese nagelkaas

1 bekertje creme fraiche

1 tl. mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 timbaaltjes of 4 kopjes met inhoud 2 dl.

Voorbereiding

Snij de kipfilet in reepjes. Maakd e champignons schoon & snij ze in plakjes. Snipper de knoflook. Maak de uitjes schoon & snij ze in schuine ringetjes.

Bereidingswijze

Kook de rijst. Smelt intussen de boter in een ruime pan & bak de kipreepjes al omscheppend in ?5 min. bruin & gaar. Voeg de champignons & knoflook toe & bak al omscheppend 3 min. mee. Strooi de bloem over het mengsel & schep goed om. Laat het 3 min. zachtjes koken. Schenk beetje bij beetje de bouillon & het bier erbij & breng al roerend aan de kook. Laat de ragout op een half hoog vuur al roerend dikker worden. Laat de ragout op een laag vuur 10 min. zachtjes koken. Schep de bieslook door de rijst & verdeel de rijst over 4 timbaaltjes of 4 kopjes. Schep de bosuitjes, de kaas & de creme fraiche door de ragout & warm 1 min. goed door. Schep de kaas erdoor & breng op smaak met de mosterd & wat peper & zout. Stoirt de timbaaltjes elk op een bord & serveer de ragout erbij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie78 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten