Rinzige haringsalade

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 gr. haricot vert
2 haring, Hollandse nieuwe
3 dl. melk
2 sjalotten
1 paprika, gele
2 tomaten
1 stengel bleekselderij
0.5 appel
1 el. ciderazijn
1 tl. mosterd
1 el. peperkorrels, roze
3 el. arachideolie
2 el. creme fraiche
2 takjes tijm, verse
Peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en spoel ze af onder koud stromend water, laat uitlekken.Snijd de haringfilets los van het staartstuk. Verwijder eventueel nog aanwezige graatjes en snijd de haringfilets in ruitvormige stukjes.

Leg ze vervolgens circa 10 minuten in de melk om te ontzouten. Pel en snipper de sjalotjes. Halveer de paprika, verwijder zaad- en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees in vieren en elk partje weer in drie stukjes. Snijd de bleekselderij in juliennes, schil de appel en snijd deze eveneens in juliennes. Snijd de haricots verts in kleine stukjes.

Dep de haring droog met keukenpapier. Hak de tijm fijn en klop in een grote kom een vinaigrette van de azijn, de mosterd, de geplette roze peperkorrels, de olie, de creme fraiche en de tijm. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Schep sjalotjes, bleekselderij, appel en haricots verts door elkaar. Verdeel op de borden in het midden een bergje salade. Drapeer de haringruiten, de tomaatstukjes en de paprikareepjes in een stervorm tegen de salade aan, zodat het geheel ophoogt. Serveer de vinaigrette apart bij de salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nana_c avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten