Krabtomaten

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2002

Lekker voorgerecht uit de provencaalse keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vleestomaten

300 gr. krabvlees (blik)

100 gr. mayonaise

1 el. limoen- of citroensap

1 el. bieslookringetjes

een paar druppels tabasco
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de tomaten zorgvuldig, dep ze droog & snij er op tweederdem het 'hoedje' af. Lepel er de pulp & pitjes uit, hol de tomaten lichtjes uit & hou ze opzij.

Bereidingswijze

Maak het krabvlees met een vork los & verwijder de stukjes kraakbeen. Roer er eerst het limoen- of citroensap door, vervolgens de mayonaise, de bieslookringetjes & tabasco & meng alles goed door elkaar. Vul de tomaten met het krabmengsel, zet er het hoedje bovenop & zet de tomaten even in de koelkast voor je ze serveert.

Serveertip

TIP: voor een slankere versie kun je de helft van de mayonaise vervangen door volle yoghurt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten