landelijke asperges

  • Belgisch, Buffet
  • 30-60 min.

voor een lentebuffet,eens asperges met kip en tomaten erbij!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 kg witte asperges
1 kg tomaten
2 kippeborsten(met vel en beenderen samen - 500gr)
2 plakken parmaham
salie,peper,zout
citroensap,maisolie,olijfolie,gehakte peterselie
een beetje suiker

Boodschappen bestellen

Voorbereiding





Wrijf de kippeborsten in met peper en zout
maak voorzichtig het vel los en leg op elke filet een halve plak ham en een blaadje salie en druk het vel er weer goed over.
vermeng de maisolie met het citroensap
bestrijk de kippeborsten ermee
braad in oven op 200?c gedurende een 40min. en bedruip tussendoor enkele keren met braadvocht

Bereidingswijze

schil de asperges en snijd de harde onderkant er af
kook de asperges een 10' met 10 gr boter,snuifje zout en een mespunt suiker
pel ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes
verhit olijfolie of boter en strooi hierin tomatenblokjes met p&z
gedurende 3 '
giet de asperges af maar voeg 7 lepels kookvocht en de peterselie bij de tomatencoulis.
ontbeen de kippeborsten en snij de filet in duimdikke plakjes
verdeel de kip en de asperges over de borden,giet er de tomatencoulis over

Serveertip

strooi er nog wat gehakte peterselie over

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hilde1007 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten