Paprikabootjes met ei
- Frans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een lekker provencaals lunchgerecht
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180?C. Schil de paprika`s met de dunschiller, snij ze in de lengte doormidden & verwijder de zaadjes & zaadlijsten. Leg de paprikahelften in een vuurvaste schaal, doe er telkens een klontje boter in, kruid met peper & zout & laat de groente 10 minuten garen in een warme oven. Dompel de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken onder koud water & verwijder de schil. Snij de tomaten doormidden, verwijder de pulp & pitjes & snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan & stoof de tomatenstukjes gedurende 3 a 4 minuten op een hevig vuur. Kruid met peper & zout. Verdeel de gestoofde tomaten over de paprikahelften. Breek een ei in elke paprikahelft & zet deze weer in de oven tot het eiwit mooi is gestold. Toost intussen het brood goudbruin & serveer er de gevulde paprikahelften op, gegarneerd met een blaadje basilicum