Paprikabootjes met ei

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Een lekker provencaals lunchgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 mooie gele paprika`s

2 tomaten

4 extra verse eieren

2 el. olijfolie

boter

een paar blaadjes verse basilicum

zeezout & versgemalen peper

4 sneetjes boerenbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Schil de paprika`s met de dunschiller, snij ze in de lengte doormidden & verwijder de zaadjes & zaadlijsten. Leg de paprikahelften in een vuurvaste schaal, doe er telkens een klontje boter in, kruid met peper & zout & laat de groente 10 minuten garen in een warme oven. Dompel de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken onder koud water & verwijder de schil. Snij de tomaten doormidden, verwijder de pulp & pitjes & snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan & stoof de tomatenstukjes gedurende 3 a 4 minuten op een hevig vuur. Kruid met peper & zout. Verdeel de gestoofde tomaten over de paprikahelften. Breek een ei in elke paprikahelft & zet deze weer in de oven tot het eiwit mooi is gestold. Toost intussen het brood goudbruin & serveer er de gevulde paprikahelften op, gegarneerd met een blaadje basilicum

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie78 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten