Spaanse visgoulash
- Spaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
407 kcal/23 gram vet per persoon.
Ingrediënten 4 recipe.people
100 g ontbijtspek of magere gerookte spekblokjes; 2 uien; 1 groene paprika; 3 el olijfolie; 1 blikje tomatenpuree; 1 zakje tomatensaus; 3 dl bouillon; 1 tl paprikapoeder; 2 teentjes knoflook; 600 g kabeljauwfilet; 200 g champignon; 2 el groene olijven zonder pit; peper en zout; 2 el versgehakte peterselie.Voorbereiding
Snijd ontbijtspek in reepjes en bak 2 min in droge koekepan. Snipper ui en pers knoflook uit. Snijd paprika in blokjes en champignons in plakjes. Snijd vis in grote dobbelstenen.
Bereidingswijze
Verhit olie en roerbak ui en paprika. Voeg spek, tomatenpuree en tomatensaus toe en schenk bouillon erbij. Verwarm al roerend tot de saus begint te binden. Voeg paprikapoeder en knoflook toe. Leg vis, champignons en olijven in tomatensaus en stoof vis in 10 min op zacht vuur gaar. Schep alles voorzichtig om, voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met peterselie.
Serveertip
Serveer met een groene salade