Zuurkoolschotel met rostideksel

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, champignons en rosti.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 gr. gesneden champignons,
2 tenen knoflook,
1 grote ui,
3 eetlepels olijfolie,
500 gr. rundergehakt,
1 zak kruidenzuurkool (of wijnzuurkool),
3 eetlepels grove mosterd,
1 bekertje slankroom,
1 zak rosti (600 gr. diepvries, Aviko),
peper/zout/chilipoeder (alle 3 uit potje met molentje),
eventueel zakje geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage ovenschotel (ca. 2 liter),
Roerbakpan,
Mengkom,
Knoflookpers,
Scherp mesje.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 C of 180 C voor een heteluchtoven.

Knoflook persen en ui klein snijden.

Zuurkool afgieten.

Bereidingswijze

Knoflook en ui samen in roerbakpan 1 minuut fruiten. Champignons toevoegen en nog 3 minuten meebakken. Rundergehakt toevoegen en goed bruin bakken. Met zout en peper op smaak brengen.

In mengkom mosterd en slankroom door elkaar roeren en zuurkool erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en chilipoeder. In ovenschaal uitspreiden.

Gehakt/champignonmengsel erop scheppen. Rosti erover verdelen en bestrooien met zout, flink veel peper en beetje chilipoeder.
Eventueel klein beetje geraspte kaas erover strooien.

In midden van de oven de zuurkoolschotel in ca. 40 minuten bakken tot aardappellaagje knapperig en goudbruin is.


Serveertip

Lekker met een frisse salade en een wijntje erbij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

moniqueliedtke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten