Tonijn-aardappelschotel van de vrede
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Lekkere ovenschotel
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram verse tonijnfilet- 2 uien- 2 bleekselderijstengels- 1 rode paprika- 350 gram aardappelen- 1 eetlepel fijne kappertjes- 4 eetlepels zonnebloemolie- 2 eetlepels roomboter- 0,5 liter melk- 1,5 dl Westmalle Trappist Tripel- (flesje van 33 cl)- peper uit de molen & zout naar smaakVoorbereiding
De oven voorverwarmen op 200?C.
Bereidingswijze
De aardappelen schillen, in stukken snijden en in de melk, aangevuld met wat water en een snufje zout gaar koken. Het overtollig vocht afgieten en met een staafmixer tot een gladde puree roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De uien schillen en in blokjes snijden. De bleekselderijstengels ontdoen van eventueel harde nerven en in reepjes snijden. De zaadlijst en het kroontje van de paprika verwijderen en in blokjes snijden. Tonijnfilet in plakjes snijden en in de olie om en om bakken. Hittebron verlagen. Ui, bleekselderij, paprika toevoegen, goed omroeren, het bier erdoor roeren en in vijftien minuten zacht stoven. Op smaak brengen met peper en zout en de kappertjes erdoor roeren. Een ovenschaal vullen met het tonijnmengsel en afdekken met aardappelpuree. Hier en daar een toefje boter plaatsen. Ovenstand op 160? C. zetten. De schaal gedurende vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven plaatsen, tot de bovenlaag lichtbruin van kleur is.
Serveertip
Zo warm mogelijk serveren!