Kabeljauw met een pittig sausje

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2002

lekker met Pandanrijst

Deel dit recept

Ingrediënten
2 moten kabeljauwfilet(diepvries = beter voor de stevigheid) 3 e.l. olie 3 rode pepers 3 tomaten 5 e.l. citroensap 2 thl. verse geraspte gemberwortel 2 e.l. verse fijngehakte bieslook.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kabeljauw aan beide zijden bruin bakken,garen en warm houden. Rode pepers ontdoen van steeltjes en fijn snijden. Tomaten even in heet kokend water dompelen, daarna ontvellen en in partjes snijden. In de olie waarin men voorheen de kabeljauw heeft gebakken, de pepers aanbakken. Voeg daarna de tomatenpartjes toe en roer dit goed door onder hoog vuur. Giet er citroensap bij en de geraspte gemberwortel. Leg dan voorzichtig de kabeljauw in de saus en laat het geheel ong. 15 min. zachtjes koken en in dikken. Giet onder het sudderen een paar keer wat saus over de vis zodat men deze niet om hoeft te keren. Men voorkomt hiermee dat tijdens het keren, de vis uit elkaar valt. Kort voor het opdienen de bieslook aan toe voegen. .

Serveertip

serveren met Pandanrijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten