Kabeljauw met een pittig sausje
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-05-2002
lekker met Pandanrijst
Ingrediënten
2 moten kabeljauwfilet(diepvries = beter voor de stevigheid) 3 e.l. olie 3 rode pepers 3 tomaten 5 e.l. citroensap 2 thl. verse geraspte gemberwortel 2 e.l. verse fijngehakte bieslook.Bereidingswijze
Kabeljauw aan beide zijden bruin bakken,garen en warm houden. Rode pepers ontdoen van steeltjes en fijn snijden. Tomaten even in heet kokend water dompelen, daarna ontvellen en in partjes snijden. In de olie waarin men voorheen de kabeljauw heeft gebakken, de pepers aanbakken. Voeg daarna de tomatenpartjes toe en roer dit goed door onder hoog vuur. Giet er citroensap bij en de geraspte gemberwortel. Leg dan voorzichtig de kabeljauw in de saus en laat het geheel ong. 15 min. zachtjes koken en in dikken. Giet onder het sudderen een paar keer wat saus over de vis zodat men deze niet om hoeft te keren. Men voorkomt hiermee dat tijdens het keren, de vis uit elkaar valt. Kort voor het opdienen de bieslook aan toe voegen. .
Serveertip
serveren met Pandanrijst
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties