Zalm met donkerbiersaus

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
4 stukken zalmfilet a 150gr*peper en zout*boter*voor de saus, 1 dl donker bier(niet zoet)*2,5dl visfumet*6el gehakte sjalot*50 gr boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en met peper en zout bestrooien.

Bereidingswijze

Voor de saus het bier met de fumet en sjalotjes inkoken tot er nog 1.5 dl vocht over is. Het vocht zeven. De zalm in hete boter gaar en bruin bakken. De saus met de in klontjes verdeelde ijskoude boter opkloppen en over de zalm schenken.

Serveertip

Lekker met gekookte spinazie en croutons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten