Forel
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 29-05-2002
een makkelijke vis om te bereiden
Voorbereiding
was de forel(len) knip met een schaar de kop eraf(houden sommige mensen niet van als het opgedient wordt!) vergeet ook niet de vinnen! Dep met een keukenpapiertje de vis droog vouw de vis open en peper de vis aan de binnenkant in(naar behoefte)
Bereidingswijze
De pan op een hoog vuur de boter laten aanbruinen en daarna de zonnebloemolie bijschenken(niet teveel ongeveer 1/2-/1/2) De vis door de melk halen in een laag schaaltje(alleen aan de buitenkant van de vis) even uitlekken en daarna door de bloem halen(ook in een plat schaaltje) en ontdoen van overtollige bloem De vis in de pan aanbakken 6 minuten per kant,als de vis te bruin is haal je gewoon de pan van het vuur of draai je het gas/electra lager. Je kan de geschaafde amandellen zo over de vis verspreiden of even in een koekenpan verwarmen en over het gerecht verspreiden.
Serveertip
Erg lekker bij gekookte aardappelen en wortels. Of aardappels vervangen met rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties