Vis in pikante saus

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

(Japan)Bereidingstijd: ca, 1/2 uur - ca. 720 kcal per portie - Serveren met brood en tauge-salade

Deel dit recept

Ingrediënten
l20 g verse gember - 4-5 teentjes knoflook - 3-4 verse rode Spaanse pepers - het groen van 2 lente-uitjes - 1 moot vis (ca. 600 g, gebruiksklaar) (bijv. karper, zalm, baars, kabeljauw) - ca. 1/2 l olie om te frituren en te bakken - 130 ml Japanse sojasaus - 6 EL sterke azijn - 2 EL bruine suiker - 1-2 EL chilisaus - 6-8 EL zoete Japanse rijstwijn (mirin) - 1 EL kokosolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

1. De gember en de knoflook schillen en fijnhakken. Ook de Spaanse pepers zeer fijn hakken. Het groen van de lente-uitjes in ringen snijden.

Bereidingswijze

2. De vis afspoelen en droogdeppen. De olie verhitten in een wok en de vis hierin frituren, Na een paar minuten de vis uit de wok nemen en de olie opnieuw heet laten worden. De vis moet net zo lang worden gefrituurd, tot hij donkergeel kleurt, De vis daarna warm houden.

3. Ongeveer 6 eetlepels frituurvet in een koekepan verhitten tot de damp eraf komt. Hierin de Spaanse pepers even bakken, knoflook en gember toevoegen en even meebakken.

4. Dan sojasaus, azijn, suiker, chilisaus en rijstwijn toevoegen en goed door elkaar roeren. Als alles heet is, de vis toevoegen, even laten doorkoken en een keer omdraaien.

Serveertip

5. Als de saus een beetje is ingekookt, de lente-uitjes over de vis strooien. De vis op het laatst besprenkelen met de kokosolie.

Tip:
Om het gerecht minder scherp te maken, kunt u de Spaanse pepers ontpitten, voor u ze in ringen snijdt.


Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

viske___ avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten