1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Parfait d'Amaretto

Parfait d'Amaretto

Door: karinev

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2002

Ingrediënten 2 personen



2 blaadjes gelatine
2 eierdooiers
1/2 zakje vanillesuikerv
1 kl el griessuiker
0.5 dl Amaretto di Saronno
1.25 dl licht opgeklopte room
4 el bosvruchten
2 muntblaadjes



Vergezeld van een glaasje champagne, de perfecte afsluiter van een romantisch dineetje met 2, of Valentijn, of zomaar....

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Bereidingswijze


Klop de eierdooiers, vanillesuiker en griessuiker tot een luchtig beslag (bvb met de keukenrobot).
Warm de Amaretto lichtjes op en laat hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen.
Voeg dit mengsel bij het eierbeslag. Doe dit op een ijsbodem zodat de creme heel vlug pakt.
Spatel er tenslotte de licht opgeklopte room door.
Verdeel de parfait in mooie coupes. Plaats ze zo'n 1,5 a 2 u. in de koelkast.

Serveertip

Werk de coupes af met enkele bosvruchten en een muntblaadje. Schenk hierbij een glaasje champagne.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinev
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top