1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Aardappelpuree met gepofte knoflook

Aardappelpuree met gepofte knoflook

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 zak aardappels Koopmans Blauwe, zout, 6 flinke tenen knoflook, 5 el. olijfolie, 1 zakje verse basilicum, 1? dl. melk, versgemalen vierseizoenenpeper


Verder heb je nodig


4 schaaltjes a inhoud ca. 3 dl.


Met aardappels kun je eindeloos varieren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Knoflooktenen losmaken, niet pellen. In steelpan olie en knoflook ca. 5 minuten heel zachtjes verwarmen tot knoflook begint te kleuren. Pan van vuur nemen en knoflookteentjes uit olie nemen. 4 mooie blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest van basilicum heel fijn hakken.
Schaaltjes voorverwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. 2 tenen knoflook erboven uitpersen. Knoflookolie en zoveel melk erdoor roeren dat heel smeuige puree ontstaat. Al roerend nog even goed doorwarmen en eventueel puree iets laten indikken. Op smaak brengen met zout en peper.
Op laatste moment basilicum door puree roeren. Puree in warme schaaltjes scheppen en garneren met teentje gepofte knoflook en blaadje basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top