Kerriesoep met gehaktballetjes

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2002

Lekker,Oosters en makkelijk!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
GEHAKTBALLETJES:
250 gr.rundergehakt.
teentje knoflook,geperst.
1 ui,gesnipperd.
1/2 theel.zout.
1/2 theel.kerriepoeder.
1/2 theel.kaneel.
1/2 theel.kruidnagelpoeder.
1/2 theel.peper.
30 gr.paneermeel.
1 ei,licht geklopt.

BOUILLON:

1 theel.garam massala.
1 theel.kutkuma.
1 ui,gesnipperd.
1 thhel.kerrieblaadjes.
5,7 dl.water.
teentje knoflook,geperst.
1/2 kopje gedroogde kokos,15 min.geweekt in een kopje heet water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok.
vergiet.

Bereidingswijze

Alle ingredieten voor de gehaktballetjes mengen en hiervan balletjes maken ter grootte van een walnoot.
De wok met wat olie erin verhitten en hierin de gehaktballetjes bakken.De balletjes uit de wok scheppen als ze helemaal bruin zijn en op keukenpapier laten uitlekken.
De olie uit de wok gieten en er 1 theel. nieuwe olie erin doen.De specerijen voor de bouillon gedurende 30 sec. roerbakken.Ui,kerrieblaadjes en knoflook toevoegen en ongeveer drie minuten bakken.Het kokosmengel in een zeef doen,er zoveel mogelijk vocht uit persen en de pulp weggooien.Water en kokosmelk aan de wok toevoegen en alles 5 minuten zachtjes laten koken.Het mengesel op smaak brengen.
De soep zeven en weer teruggieten in de wok.
Nu de gehaktballetjes toevoegen en alles nog 5 minuten laten sudderen.De soep heet serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten