Chocoladetruffels

  • Belgisch, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2002

Voor de echte liefhebbers van chocolade ....

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
150 gram pure chocolade, 4 el. slagroom, 2 el. sinaasappellikeur, 50 gram zachte roomboter, ca. 6 el. poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage ovenschaal ca. 20 x 30 cm.

Voorbereiding

Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.

Bereidingswijze

Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten