Kip met champignons en dragon

  • Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 grote kipfilets(700 g)


60 ml olijfolie


3 plakken bacon in reepjes


300 g champignons, in plakjes


1,25 dl droge witte wijn


2 el tomatenpuree


1 tl gedroogde dragon


1,25 dl room


3 lente-uitjes, fijngesnipperd


zout


versgemalen zwarte peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 180 C. verhit de olie en bak de kipfilets op matig vuur 2 min. aan elke kant. uit de pan halen en laten uitlekken.



op matig vuur bacon 2 min. bakken, champignons toevoegen en 5 min. bakken. wijn, tomatenpuree en dragon toevoegen. roeren tot het mengsel borrelt. vuur lager zetten en room toevoegen; 2 min. laten sudderen. van het vuur nemen en lente-uitjes toevoegen. op smaak brengen met peper en zout.



kip in ovenschaal leggen en met de saus overgieten. afgedekt 30 min. braden tot de kipfilets mals en gaar zijn.

Serveertip

serveer met gestoomde groenten en aardappelen, rijst of kroketten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten