Kip met champignons en dragon
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 28-05-2002
Ingrediënten 6 personen
6 grote kipfilets(700 g)
60 ml olijfolie
3 plakken bacon in reepjes
300 g champignons, in plakjes
1,25 dl droge witte wijn
2 el tomatenpuree
1 tl gedroogde dragon
1,25 dl room
3 lente-uitjes, fijngesnipperd
zout
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 180 C. verhit de olie en bak de kipfilets op matig vuur 2 min. aan elke kant. uit de pan halen en laten uitlekken.
op matig vuur bacon 2 min. bakken, champignons toevoegen en 5 min. bakken. wijn, tomatenpuree en dragon toevoegen. roeren tot het mengsel borrelt. vuur lager zetten en room toevoegen; 2 min. laten sudderen. van het vuur nemen en lente-uitjes toevoegen. op smaak brengen met peper en zout.
kip in ovenschaal leggen en met de saus overgieten. afgedekt 30 min. braden tot de kipfilets mals en gaar zijn.
Serveertip
serveer met gestoomde groenten en aardappelen, rijst of kroketten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties