spruitjesstampot met spekreepjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredienten:


750 g aardappelen


500 g spruitjes


150 g spekreepjes


25 g boter


1-2 uien


2 el mosterd


zout


peper


nootmuskaat

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Voorbereiding:
aardappelen schillen en wassen. spruitjes wassen en schoonmaken. ui snipperen.

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. kook de spruitjes met zout, maar niet langer dan 15 min. bak de spekreepjes in de boter. na een paar minuten de gesnipperde ui meebakken met de spekreepjes. stamp de aardappelen en de spruitjes samen tot puree. toevoegen: mosterd, spekjes, 1 el bakvet, peper en nootmuskaat. meteen opdienen.

Serveertip

Serveertips:
serveren met worst of ander vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten